Олесь Гончар. Автор роману «Собор»

 3 КВІТНЯ НАРОДИВСЯ ОЛЕСЬ ГОНЧАР


«Той, хто зрікається рідної мови, часто й не розуміє, що в цьому вже є елемент відступництва, елемент зради», - писав Олесь Гончар.


Інші його важливі висловлювання про мову можна почитати за посиланням: https://slovopys.kubg.edu.ua/top-10-vyslovliuvan-olesia-honchara-v-iakykh-vidobrazhena-neimovirna-liubov-do-ridnoi-movy/



Видатна поетеса нашого часу!

 …Багато з нас мають улюблені вірші, а ось обрати конкретну поезію з-поміж сотень, написаних Ліною Костенко, просто неможливо. Її твори – це світло і тепло, яких так часто не вистачає у житті.

Ліна Костенко своїми словами на папері огортає найпотаємніші закутки людської душі. У її творчості можемо знайти відповіді на усі наші життєві виклики та випробовування, коли складно і ніби здається немає виходу, Ліна Василівна обов’язково скерує у правильному напрямку.

З Днем народження, неповторна Ліно Костенко! Нехай доля дарує здоров’я, щастя і многая літ!



«Його доля - доля України»

 До 210 - ї  річниці з дня народження 

               Т.Г. Шевченка 





в КЗ « Степанівський ліцей з дошкільним підрозділом» був проведений тиждень Т. Г. Шевченка « Його доля - доля України». Учні поглибили знання про життя та творчість поета. Перегорнули ще одну сторінку в історії нашої культури, відчули, що слова Кобзаря - це не просто рядки на папері, а сила, яка може змінити світ.

Така відома невідома Леся Українка

ТАКА ВІДОМА НЕВІДОМА ЛЕСЯ  УКРАЇНКА



Пропаганда звела її образ до максимально простого - жінка, що вічно страждає і бореться з хворобою. Та чи була Леся Українка такою? Феміністка, інтелігентна, надзвичайно розумна людина, вона випереджала свій час. 25 лютого 1871 року вона прийшла в цей світ і зробила його кращим. Якою насправді була поетеса - читайте у цікавій історії.

https://spravjniistoriyi.com.ua/2022/03/31/taka-vidoma-nevidoma-lesia/


ПАВЛО ТИЧИНА - ЗАГАДКОВИЙ, ТАЛАНОВИТИЙ, НЕОДНОЗНАЧНИЙ!

ПАВЛО ТИЧИНА - ЗАГАДКОВИЙ, ТАЛАНОВИТИЙ, НЕОДНОЗНАЧНИЙ


Понад 130 років тому на світ з‘явився гталановитий поет Павло Тичина. Його постать і досі викликає суперечки.


З одного боку, він мав непересічний талант, а з іншого - половину життя працював на тоталітарну владу. Як це - робити важкий вибір, де немає кращого та гіршого варіантів? Яким був цей вибір для Тичини - у нашій новій історії.



https://spravjniistoriyi.com.ua/2022/03/31/pavlo-tychyna/

Голос ЩЕДРИКА

 УКРАЇНЕЦЬ, ЯКИЙ ПОДАРУВАВ СВІТОВІ ЩЕДРИКА

Люди в усьому світі зараз скуповують новорічні прикраси, ялинки, готують свої оселі до зимових свят. І увесь час наспівують теплу молодію, знайому з дитинства. Український «Щедрик» - один з головних символів Різдва не лише в нашій країні, а й далеко за її межами. Читайте історію її автора …

https://spravjniistoriyi.com.ua/2022/03/30/pryletyla-lastyvochka

Олесь Гончар. Автор роману «Собор»

 3 КВІТНЯ НАРОДИВСЯ ОЛЕСЬ ГОНЧАР «Той, хто зрікається рідної мови, часто й не розуміє, що в цьому вже є елемент відступництва, елемент зради...